Cool School se mijenja

Najnovije na Cool School

Provjereno u radu s učenicima (5405)

Ako je puno vratiju "zatvoreno" vjerojatno postoje barem jedna koja su "otvorena" samo ih treba pronaći.

Peća i vuk (14728)

Ovo je zanimljiva prezentacija napravljena nakon slušanja glazbene priče Sergeja Prokofjeva: Peća i vuk

Zrnca mudrosti (7069)

Mudre misli dio su opće kulture, a mogu vas potaknuti na razmišljanje i motivirati na rad.

PEKARSKI BEĆARAC (8786)

Prikladan igrokaz za obilježavanje Dana kruha sve je teže pronaći.A kada ne nađeš, napišeš sam i rado podijeliš s drugima.

Razredni kurikulum (7661)

Na početku školske godine očekuje se od nas da napravimo razredne kurikulume.To možete napraviti samo za svoj razred, a možete se dogovoriti i napraviti kao aktiv.

Likovni radovi 4.razred (14719)

Likovni radovi, kao prijedlog izvedbenog programa iz likovne kulture za 4.razred.

Nova (4201)

Učiteljica, već 16 godina u jednoj zagrebačkoj školi.

Sokratovi citati (11428)

"Ako slijediš bilo koji duhovni put na kraju ćeš ipak dosegnuti ciljeve koji su unaprijed zacrtani od njihovih osnivača. Ali, to još ne znači da si dosegnuo sebe. Da bi dosegnuo sebe moraš slijediti sebe."

Sokrat (3421)

Atenjanin, grč. filozof (470-399 pr. n. e.). Sin kipara Sofroniskosa, u mladosti se kao atenski vojnik isticao hrabrošću. Svoju filozofsku djelatnost u obli­ku svakodnevnih dijaloga na trgu otpočeo je u vrijeme koje je ne­posredno prethodilo Peloponeskim ratovima, u vrijeme procvata atenske demokracije.

Moral (2771)

Moral (ćudoređe, ćudorednost) u najširem je smislu oblik društvene svijesti, skup nepisanih pravila, običaja, navika i normi koji su prihvaćeni u životu neke zajednice.

Immanuel Kant (4390)

IMMANUEL KANT - filozof morala (etike)Immanuel Kant jest filozof koji je revolucionirao dotadašnje mišljenje o Bogu, o kozmosu, o čovjeku. Njegova kritika čistog uma, teorija vječnog mira i svjetskog pravnog sustava jesu i danas podjednako aktualne kao i u vremenu kada su nastale, ako ne i aktualnije. Možda ništa drugo do Kantove kritike religije i njegove teorije mira ne ukazuje toliko na njegovu epohalnu veličinu i već spomenutu aktualnost, odnosno suvremenost!U Kantovom učenju živa je i danas ideja prosvjetiteljstva ili, govoreći konkretnije, Kantovo genijalno povezivanje kritike religije i teorije mira. Kantova pitanja - što je sudbina, je li duša besmrtna, jesu li prostor i vrijeme konačni ili beskonačni, ima li čovjek slobodnu volju, ima li Boga, smiju li oni koji vjeruju u Boga određivati, diktirati moralnu stranu društvenog života, zašto je ustavno uređeno društvo sklonije miru nego bilo koja vrsta vladavine - nisu ništa izgubila na aktualnosti, a njegovi odgovori su i danas nadmoćniji drugima.(Königsberg, 22. travnja, 1724 - Königsberg, 12. veljače, 1804)Immanuel Kant, po mnogima posljednji i najznačajniji filozof prosvjetiteljstva i jedan od nosilaca tzv. klasičnog njemačkog idealizma (Kant je ipak svrstan u njemačku klasičnu filozofiju), položio je temelje suvremenom zapadnom mišljenju. Upravo je on sam bio dokazom prosvjetiteljskog mota: Aude sapere! (Usudi se znati!) Imaj hrabrosti spoznati vlastiti um! Ništa, po Kantu, ne bi trebalo vrijediti kao izvjesno i prihvaćeno što um sam nije kao takvo priznao i prihvatio. Ništa se ne bi smjelo tvrditi u ime uma dok prethodno nisu ispitane moći samog tog uma. Tako mu svi važniji filozofi koji su uslijedili poslije njega duguju zahvalnost upravo za filozofijsko spoznavanje uma. Pa ipak, Kant je ostao kontroverzna figura u povijesti filozofije. Kant je s pravom nazvan kritičkim misliocem. Svojim je kriticizmom izveo prevrat u filozofiji, svojim je pristupom koji je nazvao kopernikanski obrat postavio nove temelje spoznajne teorije. U etici je krenuo od toga da udivljenje i strahopoštovanje izazivaju zvjezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni, i postavio čuveni kategorički imperativ: Postupaj samo prema onoj maksimi za koju ujedno možeš htjeti da postane opći zakon.

Kreativni u razredu (35061)

Jednostavne ideje za kreativne aktivnosti koje lako možete provesti u svakom razredu ili u obitelji.

DOBRODOŠLICA (7182)

Pripremate li priredbu za doček učenika prvog razreda? Ova bi Vam pjesmica mogla koristiti...a i Vaši mali učenici lako će je zapamtiti.

OPUŠTANJE S DJECOM (5537)

Umjesto da neprestano nešto učimo djecu, pokušajmo učiti od njih. Za vrijeme ljetne radionice djeca su plesala uz vodstvo animatora, spontano, pozorno i pritom se zabavljala. Tek kad je animator pozvao roditelje da se pridruže vođenom plesu, shvatila sam kako je teško plesati tako dobro nešto što nije uvježbano. Ako mogu naučiti ples, brzo, lako, veselo i s puno života toliko lakše nego mi - odrasli, zar nam to ne govori o tome da ih trebamo češće gledati s divljenjem i poštovanjem, a manje onako kako su nas gledali naši odrasli?..

OPROST (2922)

Spoznaja blizine i neizmjerja Božje ljubavi istinska je radost.

PRVO DRUŽENJE SA ŠKOLOM (9319)

Za prvašiće koji će ove jeseni sjesti u školske klupe priredila sam igraonicu prvog druženja u školi.

Pravilna upotreba glasova č i ć (28813)

Vježbaj pravilan izgovor i pisanje glasova č i ć kroz igru.

ŠTO JE ZA 5? (4662)

Točne odgovore na postavljena pitanja lako je ocijeniti - to je za 5!Što je potrebno znati i učiniti za peticu u životu?                                                                                                

MOLITVA (3014)

Molitva je uvijek susret s Kristom."Bog nije dobar čovjek,ali je u svakom dobrom čovjeku."                                                                   P.Bosmans                                                                                                

NEŠTO O MENI (4400)

Svi prosvjetni djelatnici imaju nešto zajedničko po čemu su bliski jedni drugima, a prepoznatljivi između svih ljudi koji ih okružuju.< 3 4 5 [6] 7 8 9 >O projektu Cool School

Saznajte više o projektu i njegovim ciljevima.

Opširnije


Dobro došli

CoolSchool je sustav koji omogućuje učiteljima dodavanje vlastitog sadržaja na svoje internet stranice.
Namijenjen je prvenstveno učiteljima, učenicima i njihovim roditeljima, no sigurno će se na ovim stranicama naći zanimljivog sadržaja i za ostale posjetitelje.


Dodano: 08.09.2011. 13:06:24 od