Cool School se mijenja

Najnovije na Cool School

PISMO RODITELJIMA (7033)

Svake jeseni dočekujemo prvašiće, a uz njih jednako uzbuđeni koračaju njihovi roditelji. Roditeljima svojih budućih učenika napisala sam ovakvo pismo... 

Pravila ponašanja (17629)

Pravila ponašanja u školi mogu biti izrečena na različite načine - najvažnije je ostvariti cilj - učiniti ih djeci prihvatljivim,kako bi zaživjela u njihovom svakodnevnom boravku u školi.Možda ovako?...

Individualni kontakti s roditeljima (5115)

Kvaliteta partnerstva između škole i roditelja može uvelike odrediti uspješnost ostvarenja ciljeva odgoja i obrazovanja.      Individualni kontakti s roditeljima predstavljaju značajan segment tog procesa.      Praćenje individualnih kontakata pomoću ovog obrasca može pridonijeti uspješnijem rješavanju poteškoća nastalih u trokutu nastavnik - učenik - roditelj.

Vrste riječi (117014)

MALI PODSJETNIK  O VRSTAMA RIJEČI

VNC Thumbnail Viewer (3076)

U računalnim učionicama mnogih škola u našoj zemlji uveden je koncept tankih klijenata. Ovo su računala relativno skromnih performansi koja se spajaju na server s ciljem daljnjeg rada. U pomaganju učenicima kroz online rad koristi se program poznat pod imenom VNC. Jedan odličan besplatan program koji radi sasvim dobro u okruženju s tankim klijentima. Osim jedne male sitnice: radi isključivo u načinu jedan na jedan.

Križaljka (5438)

 Zanimljivije je rješavati križaljku.

Iz prošlosti domovine (5742)

 Ponovili smo nastavnu cjelinu Iz prošlosti domovine odgovarajući na pitanja u kvizu.

Film (4823)

Nakon odgledanog filma o Supermanu možete učenicima dati da riješe ovaj listić.

Pričaj mi priču (7856)

Pričaj mi priču Kad sam u društvu djeteta znam da će uskoro doći trenutak da  ispričam ili pročitam dobru slikovnicu, priču, bajku.  Ponekad na kraju dana posegnem za knjigom, ali ...

Provjera-Mali vlak (5454)

Učenici na tv čitaju zadatke i riješavaju u svoje bilježnice.

Mali vlak (15978)

Za obradu filma najčešće koristim tv i računalo. Nakon gledanja filma zajedno s učenicima putem prezentacije razgovaram o filmu te ga analiziramo. Na kraju obrade i provjerimo.

Učionica s jednim računalom (2872)

Koji je najbolji način za korištenje jednog računala koje imam u mojem razredu?Koju strategiju trebam koristiti pri aktivnosti velikih grupa? Koji je najučinkovitiji način da se organiziraju aktivnost malih skupina na samo jednom računalu?

Racunalo kao medij u odgoju djece (4856)

Još od prvih početaka masovne upotrebe računala promišljalo se o načinima na koje bi se računala mogla najbolje koristiti. Tako su se već u najranijem periodu masovne upotrebe računala postavila neka vrlo važna pitanja, kao što su: Na koje  sve načine možemo koristiti računala? Za koju svrhu  ih možemo koristiti? Kada početi s informatičkom naobrazbom? Na ovo posljednje je bilo teško dati odgovora zbog neiskustva s upravljanjem istih. Odgovori su počeli pristizati nakon desetljeća promatranja i eksperimentiranja s upotrebom računala u odgoju i obrazovanju.

AristoClass (4035)

Program kojeg Vam želim predstaviti je zgodan komad software, koji značajno može olakšati posao nastavnicima informatike. Radi se o programu tvrtke MINICOM - AristoClass. Specijalnost ovog programa je podučavanje učenika putem računalne mreže.

CRAYON PHYSICS – totalno drukčija od drugih (3518)

Crayon Physics je iznimno zabavna i dopadljiva igra sa neobičnom simulacijom fizikalnih sila. Podloga i crtanje likova donose osvježenje u svijet igara, a melodija koja u pozadini svira djeluje vrlo opuštajuće.

Umne mape (19758)

Učenje se u svakodnevnom životu najčešće veže uz pojam škole i usvajanje velike količine sadržaja iz različitih nastavnih predmeta, iako se taj pojam zapravo odnosi na sva područja života pojedinca. Djeca često negoduju kad ih roditelji prekinu u igri ili gledanju crtića i podsjete ih da trebaju učiti. Jer to je tako dosadno. Dakle, problem je kako motivirati djecu da im učenje bude zabava, a ne dosada. Uči li nas netko, tijekom našeg školovanja, kako učiti?Tehnika učenja uz pomoć takozvanih umnih mapa poštuje prirodna načela memoriranja, pri čemu je naglasak stavljen na uporabu slika, boja, ritma i ključnih riječi.

BROJANJE I BROJ (12877)

Znate da je pojam broja i brojanje najbolje naučiti u ranoj predškolskoj dobi? A kako da omogućite djetetu da nauči ovu važnu vještinu, a da to bude veselo, zanimljivo i lako? Pročitajte.

VLAK U SNIJEGU (25982)

PONEŠTO ZA ANALIZU DJELA I UREĐENJE PLAKATA NAKON GLEDANJA FILMA!

BIJELI JELEN (28407)

ZGODNO JE KROZ KVIZ PROVJERITI JESU LI DJECA PROČITALA LEKTIRU. NJIMA JE ZANIMLJIVO, A NAMA KORISNO JER ODMAH ZNAMO TKO JE PROČITAO, A TKO NAGINJE ŠVERCU!!!!

PISMO IZ ZELENGRADA (51188)

MENI OBIČNO DOBRO DOĐE SVE ŠTO PRONAĐEM NA NETU PA SE NADAM DA ĆE I MOJE STVARČICE KORISTITI VAMA. NARAVNO SVATKO OD NAS PRILAGODI NASTAVNI SAT KAKO NJEGOVIM UČENICIMA ODGOVARA.MENI SU SATOVI LEKTIRE JAKO DRAGI POGOTOVO KAD DJECA DOISTA PROČITAJU LEKTIRU.< 4 5 6 [7] 8 9 10 >O projektu Cool School

Saznajte više o projektu i njegovim ciljevima.

Opširnije


Dobro došli

CoolSchool je sustav koji omogućuje učiteljima dodavanje vlastitog sadržaja na svoje internet stranice.
Namijenjen je prvenstveno učiteljima, učenicima i njihovim roditeljima, no sigurno će se na ovim stranicama naći zanimljivog sadržaja i za ostale posjetitelje.


Dodano: 08.09.2011. 13:06:24 od