Cool School se mijenja

Početna

Podaci o autoru

Ime: Vjeran Kokor

Predmet: Informatika

Škola: Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, Vinkovci

Pogledaj sve članke ovog korisnika!

Kada Windowsi progovore

NVDA (NonVisual Desktop Access)  je besplatni čitač ekrana koji omogućuje slijepim osobama da koriste računala. Program se instalira lako, te posjeduje zvučnu instalacijsku proceduru. Na ovaj način omogućuje slijepim i slabovidnim osobama kontrolu instalacijske procedure.

Program se iznimno dobro uklapa u rad svih poznatijih programskih alata, od Adobe Acrobat Readera pa sve do alata Microsoft Office-a.  Podržava i brailleove ekrane. Čitanje sadržaja je jako dobro izvedeno. Surađuje s većinom sintetizatora glasa. Čita na mnogim jezicima, pa tako i na hrvatskom jeziku. Osim samog teksta program je u stanju prepoznavati širok spektar naredbi i kratica koje se trenutno izvode. Program radi iznimno stabilno, te pokriva gotovo sve Windows platforme.

Nakon višednevnog testiranja programa mogu reći da je ovo zaista izniman komad softwarea. Tako da ne samo da je besplatan, već je i vrlo blizu ranga najboljih komercijalnih programa ove namjene. Ukoliko imate potrebu za čitačem ekrana s ovim programom gotovo sigurno nećete pogriješiti.Pogledano: 592 puta.  Dodano: 28.11.2015. 10:04:13 od Vjeran Kokor
  Ocijenite članak:

Ocjena: 2.7/5 (Broj glasova: 25)